Dreptul proprietății intelectuale

de Soneriu Casian

Proprietatea intelectuală este ansamblul  normelor juridice referitoare la drepturile  asociate activității intelectuale în domeniul, literar, artistic și științific. Proprietatea intelectuală, spre deosebire de proprietatea în general, care este legată de posesia bunurilor materiale, a fost consacrată ca o realitate obiectivă având în vedere “bunurile spirituale”.

Din acest motiv acordăm

  • consultanță judiciară , reprezentare și asistare  cu privire la dreptul de marcă  în fața Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) în asigurarea protecției proprietății industriale, în conformitate cu legislația națională în domeniu și cu prevederile convențiilor și tratatelor internaționale la care România este parte.
  • Redactare de cereri și acțiuni specifice protejării dreptului de marcă
  • Redactare de notificări, concilieri, medieri,

În România, orice persoană fizică sau juridică poate înregistra o marcă și să fie protejată pe teritoriul României .

Aceasta presupune ca pot fi înregistrate ca mărci cuvinte, inclusiv nume de persoane, desene, litere, cifre, elemente figurative, forme tridimensionale și, în special, forma produsului sau a ambalajului ori combinații de culori, precum și orice combinații ale acestor semne.

Însă protejarea dreptului de marcă nu poate intra în contradicție cu un drept de marcă protejat la nivel internațional de către World Intellectual Property Organization  abreviat (WIPO) .

INAPOI LA LISTA DE SERVICII