Drept comunitar

de Soneriu Casian

Având în vedere aderarea României la Uniunea Europeana instanțele naționale sunt obligate conform Constituției României să aplice la nivel național jurisprudența comunitară.

Din acest motiv  particularitatea  în domeniul de activitate al cabinetului  este că redactarea  cererilor în justiție și  căi de atac specifice   se face respectând prevalența  dreptului comunitar față de dreptul  național .

Prin Tratatul de la Amsterdam din 1996  Uniunea Europeana a permis  ca începând cu anul 1999 să se stabilească o legătură între cooperarea juridică în probleme civile și dreptul la liberă circulație al oamenilor.

Posibilitatea de a se baza pe o Legislație comunitară nu este o problemă nesemnificativă pentru cetățeanul european, care poate astfel invoca o Reglementare comunitară în sprijinul tuturor  acțiunilor sale în instanță.

Recunoașterea reciprocă a deciziilor judecătorești este temelia întregului sistem.

Din acest motiv acordăm

  • asistență juridică și reprezentare în orice fază procesuală, la toate instanțele judecătorești în cauze referitoare la Tratatul Comunității Europene .
  • Formulăm întrebări Preliminare către Tribunalului CJUE referitoare la  aplicarea unitară a aequis-ului comunitar conform  articolul 19 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind Uniunea Europeană și la articolul 267 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. ( spre exemplu legislația comunitară privind clauzele abuzive ).
  • Consultanță judiciară referitoare la normele comunitare .
  • Aplicarea Directivelor , Regulamentelor UE în ramurile de drept naționale referitoare la protecția consumatorilor, legislația aplicabilă privitoare la   legea aplicabilă în litigii care au ca și obiect stare civilă divorț , separare în fapt , filiație , stabilire domiciliu  minori , răpire internațională de copii .

INAPOI LA LISTA DE SERVICII