Având în vedere aderarea României la Uniunea Europeana instanțele naționale sunt obligate conform Constituției României să aplice la nivel național jurisprudența comunitară.
Din acest motiv particularitatea în domeniul de activitate al cabinetului este că redactarea cererilor în justiție și căi de atac specifice se face respectând prevalența dreptului comunitar față de dreptul național .
Prin Tratatul de la Amsterdam din 1996 Uniunea Europeana a permis ca începând cu anul 1999 să se stabilească o legătură între cooperarea juridică în probleme civile și dreptul la liberă circulație al oamenilor.
Posibilitatea de a se baza pe o Legislație comunitară nu este o problemă nesemnificativă pentru cetățeanul european, care poate astfel invoca o Reglementare comunitară în sprijinul tuturor acțiunilor sale în instanță.
Recunoașterea reciprocă a deciziilor judecătorești este temelia întregului sistem.
Din acest motiv acordăm
- asistență juridică și reprezentare în orice fază procesuală, la toate instanțele judecătorești în cauze referitoare la Tratatul Comunității Europene .
- Formulăm întrebări Preliminare către Tribunalului CJUE referitoare la aplicarea unitară a aequis-ului comunitar conform articolul 19 alineatul (3) litera (b) din Tratatul privind Uniunea Europeană și la articolul 267 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene. ( spre exemplu legislația comunitară privind clauzele abuzive ).
- Consultanță judiciară referitoare la normele comunitare .
- Aplicarea Directivelor , Regulamentelor UE în ramurile de drept naționale referitoare la protecția consumatorilor, legislația aplicabilă privitoare la legea aplicabilă în litigii care au ca și obiect stare civilă divorț , separare în fapt , filiație , stabilire domiciliu minori , răpire internațională de copii .